Toti stim ca pielea bebelusului este delicata si sensibila, precum sistemul imunitar inca in dezvoltare. Chiar si o mica expunere la mirosurile chimicale, bacterii si alte organisme poate cauza roseata, mancarimi sau iritatii la nivelul pielii a bebelusuli.
Acestea pot provoca un disconfort urias bebelusului tau si pot cauza nopti nedormite mamicii ingrijorate. Exista o solutie simpla, pentru a scapa de aceste probleme: calcarea hainelor bebelusului.
Spalarea hainelor nu poate proteja pielea bebelsului de iritantii care ajung in hainele sau in perna bebelusului. Stiai ca exista o exista o metoda prin care mamele pot proteja pielea ultra-sensibila a bebelusului? O metoda care nu doar ca face hainele sa arate bnie si sa nu miroase urat, dar te scapa totodata de bacteriile care se ascund in haine si nu se duc la spalare. Da, este vorba despre calcarea hainelor.
Timp de secole, oamenii au folosit metoda de calcare a hainelor pentru a scapa de cutele de pe haine. Un alt beneficiu mult mai important al acestei tehnici este faptul ca omoara bacteriile ascunse in fibra textila. Acest lucru este esential pentru hainele copilului tau.
4 motive sa calci hainele bebelusului
Calcarea hainelor bebelusului tau este extrem de importanta. Iata care sunt motivele principale pentru care ti-ai dori sa calci hainele micutilor in primele luni de viata ale acestuia.
1. Calcarea hainelor elimina mirosurile neplacute si face hainele sa miroasa placut si sa fie curate
Uneori, chiar si spalarea hainelor cu o multime de detergenti pur si simplu nu este suficienta. Uneori petele de pe hainele bebelusilor (precum mancarea sau laptele) pot lasa miros neplacut, chiar si dupa spalare. Acest lucru poate irita bebelusul, cauzand disconfort.
Calcarea hainelor bebelusului poate elimina acet miros neplacut.
2. Asigura ca hainele sunt uscate in totalitate prin eliminarea umezelii din interiorul hainelor.
Hadeti sa recunoastem: Atunci cand avem un bebelus pe care trebuie sa il schimbam atat de des, cine are timp sa lase hainele la uscat pentru momente indelungate? Uneori, mamele iau hainele de pe sarma sau din uscator chiar inainte e a se usca, pentru ca bebelusul are nevoie de haine norchiar atunci!
Hainele care au umezeala pe ele sunt locul perfect de inmultire a bacteriilor, care poate cauza invectii la nivelul pielii. Calcarea hainelor cu ajutorul unui fier poate fi cea mai buna metoda de a scapa de umezeala din haine. Temperatura ridicata ajuta la eliminarea cutelor de pe haine si totodata la indepartarea umezelii.
3. Calcarea hainelor distruge bacteriile gaseite in fibra microscopica
Pielea bebelusului este foarte sensibila si este predispusa la infectii si iritatii, Din acest motiv, mamele ar trebui sa aiba mai multa grija la protejarea pielii bebelusului. O metoda pentru a face acest lucru este calcarea, care omoara bacteriile blocate in haine, pe care detergentii nu i-ar putea elimina complet.
Mai mult de atat, chiar si masina de spalat poate avea bacterii de la toata murdaria hainelor cu care intra in contact si poate tranmite acesti microbi de la niste haine la altele (in functie de detergentul care a fost folosit).
Petele de urina, scaun sau mancare sunt un loc perfect pentru inmultirea bacteriilor. De altfe, cand a fost ultima data cand ti-ai spalat masina de spalat rufe (asta daca ai facut-o vreodata)?
Dupa spalare, urmatoarea metoda de protejare impotriva bacteriilor este calcarea hainelor; acest lucru oferind un grad mai ridicat de protectie impotriva microorganismelor neplacute.
4. Calcarea hainelor omoara insectele si organismele care pot fi blocate in hainele bebelusului
Prin procesul de spalare a rufelor, mai ales atunci cand le scoti si le intinzi pe sarma, insecte mici si gandacei se pot bloca in acest haine. Fara caldura, acestea raman blocate in haine pana cand le poarta copilul. Inainte sa iti dai seama, bebelusul tau are muscaturi de insecte si iritatii pe intreg corpul.
Cea mai buna metoda pentru a te proteja de aceastea este prin calcarea hainelor, acest proces distrugand aceste insecte mici care e posibil sa se fi blocat in hainele bebelusului tau.
Calcarea, in special a hainelor bebelusului are nenumarate beneficii fata de spalarea pur si simplu a hainelor. Este o metoda de protectie pe care orice mama ar trebui sa o foloseasca nu doar pentru a scapa de bacterii dar si pentru a elimina mirosurile neplacute si organismele care pot rani pielea sensibila a bebelusului.
Calcarea hainelor bebelusului – Opinii si sfaturi
Multe mamici sunt responsabile de protejarea bebelusilor impotriva bacteriilor si deseori acestea calca hainele bebelusilor pentru a le face mai sigure de imbracat. Totusi, chiar ajuta calcatul hainelor sau este doar un mit? Avand in vedere ca este un subiect atat de des discutat atat de mamici cat si de doctori, voi expune in continuare ambele opinii.
Ce cred mamicile despre calcarea hainelor
Mamele cred ca calcarea hainelor este importanta mai ales atunci cand trebuie as lucreze toata ziua. Ca sfat, cel mai indicat este sa se foloseasca un fier de calcat pe baza de aburi, doarece acesta asigura o procectie antibacteriana mult mai ridicata.
Ce spun medicii despre calcarea hainelor bebelusului
Medicii recomanda calcarea hainelor bebelusului dupa fiecare spalare, mai ales daca le intinzi in pe sarma, din mai multe motive. Temperatura ridicata si presiunea aburilor omoara toate bacteriile si germeni care raman in viata dupa calcarea hainelor, care cauzeaza alergii.
Calcarea hainelor nou nascutilor ajuta la indepartarea resziduurilor detergentilor, prevenind astfel mancarimile de la nivelul pielii si chiar anumite alergii care pot aparea din acest motive.
Concluzie
Calcarea hainelor bebelusului nu este doar o metoda prin care sa scapi de cute, ci si o cale eficienta de a le dezinfecta. Multe mamici folosesc aceasta metoda pentru a indeparta bacteriile si reziduurile detergentilor din haine, care pot provoca iritatii, roseata, mancarimi si uneori chiar infectii la nivelul pielii.
Pielea bebelusului este extrem de sensibila in primele luni de viata iar din acest motiv trebuie sa avem cat putem de multa grija sa o protejam prin diferite metode. Calcarea hainelor bebelusului este o metoda eficienta de a proteja pielea micutilor deoarece nu de putine ori, motivul pentru aparitia infectiilor sau iritatiilor la nivelul pielii sunt bacteriile care raman pe haine in urma spalarii acestora.