Bebe

Cum alegi cei mai potriviți cercei pentru bebelușul tău?

cercei-copii

Bebelușii, chiar dacă sunt foarte mici, trebuie să poarte accesorii. Fetițele pot purta de la o vârstă fragedă cercei în diferite forme și modele, realizați din materiale de calitate, care nu infectează urechea. Cei mai mulți părinți aleg să le pună fetițelor în ureche cercei din aur de 14K cu un aspect discret, dar elegant.

Dacă te-ai hotărât să cumperi o nouă pereche de cercei pentru copilul tău, dar încă nu știi ce să alegi, acest articol îți va fi de mare ajutor.

Cum să alegi o pereche de cercei potriviți pentru copilul tău?

Mulți părinți preferă să perforeze urechile copiilor când aceștia au doar câteva zile, pentru că, spun ei, procedeul nu este prea dureros. Acesta s-a dovedit însă a fi un simplu mit. De fapt, copiii simt durerea, dar uită de ea destul de repede.

Pe piață există o mulțime de modele de cercei pentru copii care se vând la un preț destul de bun, însă înainte de a achiziționa o nouă bijuterie pentru cel mic ține cont de următoarele criterii:

Tipul cerceilor

Cerceii pentru copii sunt împărțiți în două categorii principale: cercei medicinali (se aplică după perforarea urechii și se poartă timp de 6 săptămâni) și cercei normali (realizați din diferite metale prețioase, se folosesc doar după ce zona perforată s-a vindecat complet).

Unii părinți preferă să păstreze cerceii medicinali mai mult timp fie că le plac, fie că se tem de o eventuală alergie care ar putea apărea la metale.

Materialul din care sunt fabricați

În ceea ce privește cerceii medicinali, aceștia sunt realizați din oțel chirurgical ce poate fi placat cu aur. Principalul avantaj al acestor cercei este că nu conțin nichel, ceea ce înseamnă că sunt potriviți chiar și pentru persoanele care au alergie la acest metal. Cerceii medicinali sunt sterilizați și vin într-un ambalaj steril. Asta înseamnă că pot fi puși la ureche imediat după ce are lor perforarea.

Cerceii obișnuiți pentru bebeluși sunt fabricați, de cele mai multe ori, din aur sau argint. Bineînțeles, metalul prețios este folosit, în principal, la confecționarea zonei cercelului care vine în contact cu urechea. Unele modele de cercei pot fi completate și cu alte materiale pentru a deveni mai atrăgătoare.

Recomand să citești și despre păturele bebeluși pentru a afla care sunt cele mai confortabile pături pentru copii.

Cei mai scumpi cercei pentru copii sunt cei cu diamante și alte pietre prețioase. Unii părinți aleg să le cumpere celor mici cercei cu perle naturale, însă scot din buzunar o sumă foarte mare de bani pentru aceste bijuterii.

Totuși, noi considerăm că fetițele ar trebui să aibă o pereche de cercei medicinali pe care să o poată purta zilnic sau o pereche de cercei obișnuiți din aur pentru că riscul ca aceștia să provoace alergii este mult mai mic decât în cazul cerceilor din argint.

Cerceii cu diamante pot fi păstrați pentru ocaziile speciale pentru că există riscul ca fetițele să-i piardă dacă îi poartă frecvent. Majoritatea părinților susțin că fetițele lor au pierdut cel puțin o pereche de cercei până la vârsta de 3 ani.

Sistem de închidere

Cerceii pot avea diferite mecanisme de închidere, însă în cazul celor pentru bebeluși, cele mai apreciate sunt cele cu șurub și cu inel. Când vine vorba de copiii mici, noi recomandăm cerceii care au un sistem de închidere cu șurub, deoarece sunt mai ușor de pus la ureche. În plus, nu se agață ușor de haine și de firele de păr și nu pot fi desfăcuți de copii, deoarece acest sistem de închidere este foarte sigur.

Nu doar noi recomandăm acest tip de cercei, ci și alți părinți care au încercat mai multe modele cu diferite sisteme de închidere.

De asemenea, cerceii cu ineluș sunt ușor de montat și destul de siguri, însă se agață ușor de haine. În plus, se și desfac cu ușurință, deci este posibil ca fetița să îi piardă dacă se joacă cu ei.

Design

Când vine vorba despre bijuterii, designul joacă un rol important în alegerea pe care o facem. Totuși, nu putem alege întotdeauna ceea ce vrem noi să poarte fetițele noastre, pentru că trebuie să ținem cont de câteva elemente. De exemplu, cerceii sub formă de ineluș trebuie să fie de mici dimensiuni, astfel încât bebelușul să nu-și poată strecura degetele în interiorul lor.

În ceea ce privește designul cerceilor aceștia pot fi sub formă de floricele, fluturaș și alte simboluri copilărești. Dacă vrei să fii sigur că faci cea mai bună alegere, optează pentru o pereche de cercei de dimensiuni mici, cu un aspect discret, dar vesel.

Hainele de iarnă pentru bebelușul tău – vezi ce articole vestimentare nu ar trebui să lipsească din garderoba copilului în sezonul rece.

Preț

Cerceii medicinali pentru copii se vând la prețuri cuprinse între 25 Ron și 100 de Ron, în funcție de model. Cerceii placați cu aur pot chiar să depășească această sumă. Cerceii obișnuiți, care înlocuiesc cerceii medicinali sunt mult mai scumpi.

Cercei din argint sunt mai accesibili, însă mulți părinți se feresc să-i cumpere, deoarece pot provoca reacții alergice.

Întreținere

După ce lobul urechii a fost perforat, părinții trebuie să verifice constant zona. În cazul în care se înroșește, se inflamează sau apar diferite secreții, este posibil să fi apărut o infecție. Prin urmare, părinții trebuie să se prezinte cu copilul la medic.

Este posibil ca persoana care se ocupă de perforarea urechii să recomande ștergerea periodică a zonei cu un dezinfectant.

După ce zona perforată s-a vindecat, cerceii medicinali pot fi înlocuiți cu cerceii obișnuiți. Este însă recomandat ca noii cercei să fie dezinfectați înainte de a fi puși la ureche. Pentru a te asigura că fetița ta nu se confruntă cu o reacție alergică, urmărește în continuare zona.

Dacă observi că bebelușul a făcut deja o reacție alergică, scoate imediat cerceii și mergi la medicul specialist. Este posibil ca acesta să recomande un tratament local, dar și schimbarea cerceilor. De cele mai multe ori, în astfel de cazuri, medicii recomandă revenirea la cerceii medicinali.

Acum că știi toate aceste lucruri îți va fi mai ușor să alegi cerceii potriviți pentru fetița ta. În magazinele online, dar și în cele fizice găsești o mulțime de modele diferite de cercei, deci ai de unde alege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.