Bebe

Haine de noapte pentru bebelusi – Cum să îți îmbraci bebelușul noaptea

haine de noapte pentru bebelus

Cu toate ca copiii si adultii nu au nevoie de mai mult de o pereche de pijamale sa poarte pe timpul noptii, cand vine vorba de haine de noapte pentru bebelusi, lucrurile nu stau la fel de simplu.

De la tipul de imbracaminte pana la materialul folosit si vremea de afara, toti acesti factori joaca un rol important in alegerea unei haine de noapte pentru bebelusul tau.

Cum sa alegi haina de noapte pentru bebelusi?

Fie ca afara este iarna sau vara, alegerea unei haine potrivit de noapte pentru copilul tau este extrem de importanta. Multi parinti tind sa isi imbrace copiii in mai multe straturi de haine pentru a-i mentine cald pe timpul noptii. Cu toate atea, acestea pot sa ii irite si sa creasca sansele aparitiei sindromului mortii subite la bebelus.

Optarea pentru o haina lunga si confortabila pentru noaptile de iarna este o alegere extraordinara. Aceasta poate purtata impreuna cu un tricou subtire pe dedesubt sau cu pijamale pentru vara, avand in vedere ca organismul trebuie sa respire mai mult in aceasta perioada.

MUsonul si iernile tarzii pot afecata pielea sensibila a copilului, asadar alegerea hainelor corespunzatoare pentru bebelus este o necesitate.

Evita orice material sintetic pentru bebelusul tau. De la haine din fibre naturale pana la cele din bumbac pur, acestea sunt cele mai bune alegeri.

Nu doar ca sunt potrivite cu pielea dar absorb mai bine transpiratia, lasand corpul sa organismul sa respire mai bine si chiar ajuta la reglara temperaturii organismului. Lana naturala si matasea sunt niste alegeri potrivite pentru micutul tau.

Intelegerea pielii bebelusului si a organismului acestuia sunt de asemenea foarte importante. Daca mainile sale si picioarele tind sa fie mai reci decat de obicei, este indicat sa investesti in niste manusi si niste cizmulite de iarna.

In anumite perioade, bebelusii pot transpira foarte tare, ceea ce poate duce la inrosiri sub gat sau pe spate. redu numarul de straturi folosite si investeste in haine tricouri din bumbac care ajuta de asemenea la absorbtia transpiratiei

Cum sa iti imbraci bebelusul noaptae, in functie de temperatura din camera?

Alegerea unei haine de noapte pentru bebelusul tau poate fi dificila pentrup arinti. Prea multi haine si bebelusul va transpira. Prea putine si acestuia ii va fi frig. Iata un tabel in care este scris ce haine de copii se potrivesc pe timpul noptii si la ce tempratura trebuiesc acestea purtate.

Haine de purtat in functie de temperatura
Temperatura
Ce este indicat sa poarte
Sub 16 °C Manusi
Sosete
Caciula
Pijamale
Body intreg
Intre 16 si 17 °C Sosete
Pijamale
Body intreg
Intre 18 si 19 °C Pijamale
Body intreg
Intre 20 si 21 °C
Pijamale
Body cu maneci scurte
Intre 22 si 23 °C Pijama intreaga
Intre 24 si 25 °C
26 °C
Body subtire cu maneci scurte
27 °C si mai mult Doar scutec

Care este temperatura ideala pentru somnul bebelusului tau?

Odata ce ti-ai dat seama cum se imbraca copilul, este indicat sa alegi inveti cum sa aduci camera la temperatura optima pentru dormit. Este important ca un copil  sa doarma la o anumita temperatura pentru a se odihni corespunzator, ceea ce ajuta la dezvoltarea corecta a creierului si chiar a intregului organism.

Verile sunt deobicei cele mai calduroase si aduc temperaturi extreme de temperatura, ceea ce face greu ca copiii sa poata dormi.

Iernele nu sunt lmai prejos, temperaturile foarte scazute afectand la fel de tare somnul copiilor.

Atunci cand iti pui bebelusul la somn, foloseste o patura subtire pentru a-i acoperi corpul. Chiar is vara, o patura subtire este necesara pentru a se simti confortabil. Daca bebelusul tau tinde sa se miste mult in timpul somnului, nu folosi o patura, ci un sac de dormit. Acesta ajuta copilul sa stea calm si sa se simta in siguranta.

Nou-nascutii dorm mai bine cand sunt infasati, asadar daca ai un nou-nascut ii poti infasa. Fasa nu ii ajuta doar sa le fie cald, ci ar si alte beneficii pentru micuti.

In primul rand, o fasa ii ajuta sa se simta mai confortabil. Copiii se vor simti ca in uter, acolo unde le-a fost bine si se simt mai in siguranta, astfel ca vor avea un somn mai bun.

In al doilea rand, ii ajuta as isi regleze eficient temperatura corpului si si eviti orice risc.

Supraincalzirea este un factor foarte grav care a dus la moartea a multi copii. In general, o temperatura de 18-20 °C este perfecta pentru ca copilul sa doarma bine.

Asadar, atunci cand alegi hainele copilului tau pe care le va purta in timpul noptii, este important sa tii cont de temperatura din camera dar si de faptul ca peste noapte aceasta temperatura se poate schimba. Asigura-te ca temperatura ramane constanta peste noapte in camera bebelusului pentru a-l ajuta sa se odihneasca corespunzator.

La aceasta varsta, corpul si creierul inca se dezvolta si este important sa se odihneasca corespunzator, pentru a se dezvolta asa cum trebuie, somnul fiind unul din cele mai importanti factori atunci cand vorbim de dezvoltarea copilului.

Concluzie

Atunci cand alegi hainele de noapte ale unui bebelus, sunt mai mult factori pe care trebuie sa ii iei in considerare, unii din cei mai importanti fiind temperatura si materialul hainei. Cu toate astea, mai sunt si altii precum vremea de afara, avand in vedere ca temperatura din camera se poate schimba peste noapte, aceasta apropiindu-se de temperatura de afara.

Daca tii cont de sfaturile noastre de mai sus, vei reusi sa alegi hainele potrivite copilului tau. Cu toate astea, acesta este doar un ghid pentru a-ti face o idee ce haine de noapte trebuie sa poarte copilul tau in functie de temperatura, dar fiecare copil este diferit si necesitatile sale pot fi diferite.

Daca observi simptome de supraincalzire sau daca il vezi tremurand, incearca sa cresti sau sa reduci temperatura din camera. Poti de asemenea sa adaugi sau sa scoti un strat de imbracaminte de pe acesta.

La inceput, poate fi foarte dificil sa iti dai seama cu ce haine trebuie imbraca un bebelus noaptea, mai ales avand in vedere faptul ca sistemul de termoreglare nu este inca bine dezvoltat in primele luni, dar cu timpul, cand vei invata comportamentul copilului tau, iti va fi mai usor sa alegi hainele potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.