Sfaturi

Cum să îngrijești hainele bebelușului din materiale organice?

ingrijire haine material organic bebelus

Pentru venirea bebelusului pe lume, ai petrecut luni de zile studiind care sunt cele mai sigure materiale si cele mai bune produse de folosit. Iti pasa si de mediul inconjurator, asadar ai cumparat haine pentru bebelusi din materiale organice sau alte fibre naturale.

Alegerea hainelor bebelusului cu grija te scapa de grijile pielii toxice precum in cazul utilizarii fibrelor sintetice care au fost tratate sau a fibrelor naturale crescute cu diferite insecticide care au ramas in fibrele respective.

Daca esti nou in lumea hainelor organice, probabil ca esti ingrijorata ca spalarea acestora va fi complicata si greu de facut. Nu e insa adevarat. Este un proces rapid si foarte usor – la fel ca in spalarii a orice alte haine.

Despre detergenti

Cu toate ca detergentii sunt verificati frecvent de diferite agentii, acestia nu trebuie neaparat sa aiba trecute pe eticheta toate ingrdientele. Assdar, citirea detergentilor cu grija nu este neaparat o varianta buna.

Studile arata ca exista cel putin 1 ingrediente cu potential cancerigen in o treime din detergentii produsi. Detergentii obisnuiti folositi in mod frecvent contin de asemenea fosfati periculosi, clorina, petrol si alte carcinogene.

Acesta este motivul pentru care ar trebui sa ai incredere doar in dezinfectantii naturali, biodegradabili. Hainele organice ale bebelusului se deterioreaza mult mai usor, asadar ar trebui alese produse de calitate mai buna pentru ingrijirea acestora.

Mentinerea curata a hainelor organice de bebelusi

Citeste mereu instructiunile de spalare de pe eticheta si foloseste instructiunile de pe eticheta.

Exista anumite tehnici de spalare a hainelor care poate oferi cele mai bune rezultate. De exemplu, nu supraincarca masina de spalat,si asigura-te ca sortezi corect hainele, folosind detergentul potrivit.

Alege setarile usoare pentru hainele colorare si sorteaza-le corspunzator. Fibrele organice nu ar trebui niciodat sa fie inalbite.

Daca folosesti un uscator, seteaza-l la „low”. Mingile de uscare pot ajuta in procesul de uscare a hainelor si a paturilor organice.

Daca este necesar, le poti calca cu un fier de calcat oentru a inlatura cutele.

Avand in vedere ca fibrele organice folosesc coloranti ecologici, este nevoie de mai multa ingrijire – cel putin pentru primele spalari, pana ce culorile incep sa se „definitiveze”. Nu spala hainele deschise si hainele inchise la culoare impreuna.

Materialele organice pot fi de calitate diferita

Unele materiale organice pot fi mai bune decat altele. Chiar daca acestea sunt organice, modul de procesare este un factor important care indica calitatea hainei respective.

Cu toate astea, materialele organice de regula sunt oricum mai bune decat cele non-organice, asadar nu te stresa prea mult – alege haina care iti place. Atat timp cat e din material organic, nu ar trebui sa existe probleme.

Cum se ingrijesc hainele organice ale bebelusului tau

Ai petrecut luni de zile pentru studiu celor mai bune haine de bebelusi si ai descoperit ca hainele organice sunt cele mai indicate. Pe urma, a venit bebelusul, mormanul de haine a devenit din ce in ce mai mare si tu nu indraznesti sa le speli pentru ca iti este frica sa nu le strici. Toate informatiile de pe internet te-au descurajat iar procesor de ingrijire a hainelor din material organic pare foarte dificil.

Ingrijirea hainelor pentru copilul tau nu ar trebui sa fie complicata. Daca esti nou in lumea hainelor organice, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa ingrijesti cum trebuie hainele bebelusului.

Indepartarea petelor de pe hainele de bebelus din material organic

Este usor sa te panichezi atnuci cnad hainele de bebelus din material organic s-au patat – iar acest lucru se va intampla dstul de des. Nu vrei as folosesti chimicale grele penru a indeparta petele, asadar cum o faci? Iata cateva sfaturi pentru a indeparta petele de pe hainele din materiale organice.

Pentru petele de mancare si bautura, fierbe apa si toarn-o peste pata. Incearca sa aplici niste bicarbonat de sodiu pe petele facute de mancaruri cu ulei, dupa careperie pata cu grija cu o perie feche de dinti. Odata ce pata s-a uscat, apica un deterget de vase ecologic si lasa-l sa se absoarba. Pe urma, introdu haina in apa caldura si spal-o usor.

Pe urma, daca pui haine in masina de spalat, aceasta va indeparta in totalitate pata. Daca nu o indeparteaza, repeta procesul pana ce pata dispare. Pentru petele mai puternice care nu se duc, cauta un indepartator de pete potrivit pentru materiale organice. Acesta este mai scump dar il poti folosi la orice haine doresti.

Uscarea hainelor din material organic

Materialele textile obisnuite sunt tatate cu chimicale pentru a preveni micsorarea acestora. Avand in vedere ca hainele de bebelus nu contin chimicale, sugeram sa le uscati la temperaturi scazute pentru a le mentie in aceeasi forma.

Aerul natural este cea mai buna metoda de uscare a hainelor, insa nu-ti fie frica sa le pui in uscator. Pune-le la nivelul „slow” pentru cele mai bune rezultate. Altfel, le poti usca afara, in umbra. Atunci cand le pui la uscat, asigura-te ca sunt pe dos. Inainte sa le pui la uscat, asigura-te ca acestea nu au pete, altfel petele vor ramane si dupa uscare.

Ingrijirea hainelor de bebelus nu este mai nu este cu mult mai complicata decat ingrijirea hainelor obisnuite. Tot procesul de indepartare a petei descris mai sus este la fel de complicat si in cazul hainelor conventionale, doar ca in loc de produse speciale pentru hainele organice, se folosesc haine.

Cumpararea unor haine din material organic poate fi o investitie mai mare la inceput, dar beneficiile pot fi prevazute de-alungul intregii vieti. Alegerea unei colectii mai mici de haine, dinmateriale de calitate te va ajuta sa salvezi niste timp si va tine bebelusul in siguranta si sanatos.

Tine cont de sfaturile de mai sus si vei reusi sa ai grija de hainele din material organic ale bebelusulu tai. Nu este atat de greu pe cat pare initial: tot ce ai nevoie este te informezi inainte pentru a nu strica materialul.

Acestea sunt mai sensibile, dar sunt mult mai placute la tingere si mai prietenoase cu pielea fina si sensibila a bebelusului tau. Alegerea hainelor din materiale organice este recomandata mai ales in primele luni de viata ale bebelusului, insa este o practica potrivita si cand bebelusul este mai mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.