Sfaturi

Copii Fără Copilărie: 10 Greșeli Ale Părinților Moderni

iubiti-va-copilul

Când devii părinte, cei din jurul tău încep să-ți dea tot felul de sfaturi. Toți cred că sunt experți în creșterea copiilor. De fapt, foarte puțini părinți știu să-și educe copiii, astfel încât aceștia să fie cuminți și fericiți. Iată care sunt principalele greșeli pe care le facă părinții din ziua de azi.

Cedează pentru a-și liniști copilul

Încearcă să le îndeplinească toate capriciile doar pentru a-i liniști. Când merg la magazin, le cumpără acestora tot ce își doresc doar pentru a nu începe să plângă.

Cred că au copii perfecți

Dacă copilul a luat o notă mică ori a fost pedepsit la școală, părinții nu trebuie să-i sune pe profesori și să le ceară socoteală, crezând că elevul a fost nedreptățit. În cazul în care copilul se comportă urât cu colegii săi și îi jignească, profesorii trebuie să ia atitudine.

Depășesc limitele

Un copil care este mereu lăudat și răsfățat ar putea deveni un adult egoist. Dacă acesta are probleme la școală ori la locul de muncă, de vină ar putea fi părinții. Aceștia trebuie să le impună anumite limite copiilor pentru a nu ajunge să aibă un comportament urât.

Pierd controlul asupra copiilor

Când stabilesc anumite limite, părinții trebuie să le explice copiilor că vor suporta consecințele dacă nu le vor respecta. Din păcate, cei mai mulți părinți nu sunt consecvenți, iar acest lucru îi face pe copii să preia controlul. Părinții trebuie să se asigure că copiii lor suportă consecințele dacă nu au un comportament corespunzător.

Își cresc copiii la fel cum au fost și ei crescuți

Unii părinți au fost crescuți cu reguli stricte și își educă copiii după același tipar. Mai există însă și altă categorie de părinți care merg în cealaltă extremă și-i lasă pe copii să facă ce vor.

Nu petrec timp suficient cu copiii lor

Părinții care vor să le acorde suficientă atenție copiilor trebuie să petreacă timp de calitate cu ei. Din păcate, foarte mulți preferă să stea cu ochii în telefoane în loc să se joace cu cei mici.

Îi judecă pe ceilalți părinți în funcție de cum se comportă copilul lor

În momentul în care întâlnim un copil mai obraznic avem tendința să-i criticăm părinții, crezând că aceștia sunt răi. Totuși, trebuie să fim conștienți că nu există adulți perfecți, deci nu ar trebui să-i judecăm.

Nu reușesc să-și păstreze calmul

Părinților le place să dea ordine și petrec atât de mult timp făcând acest lucru, încât uită că trebuie să creeze o conexiune cu copiii lor. Însă, dacă părinții sunt calmi și vorbesc frumos cu copiii lor, fără a încerca să le impună anumite lucruri, au mai multe șanse să creeze o legătură frumoasă cu cei mici.

Le fură copilăria

Unii părinți își înscriu copiii la tot felul de cursuri și sporturi, fără ca măcar să îi întrebe dacă își doresc asta. Copiii ar trebui lăsați să se joace, pentru a profita cât mai mult de copilărie și a fi fericiți.

Își doresc să aibă cei mai buni copiii

Toți părinții vor ca copiii lor să fie cei mai buni, dar asta nu înseamnă că aceștia trebuie să fie într-o continuă competiție. Un om este apreciat dacă are un caracter frumos, nu dacă a câștigat multe concursuri.