Sfaturi

Cum să scoți rapid petele de pe hainele copiilor?

pete-haine-copii

Copiii sunt minunați, chiar fac o mulțime de năzbâtii și se murdăresc imediat după ce-i schimbi. Pentru mămici, spălarea hainelor pare a fi o activitate obositoare, dar, din fericire, există anumite soluții care pot ajuta la eliminarea rapidă a petelor.

Soluțiile naturale nu conțin substanțe chimice, nu deteriorează materialul hainelor și sunt delicate cu pielea sensibilă a bebelușilor.

Soluții pentru eliminarea petelor de pe haine

Încearcă aceste produse naturale, pe care probabil le ai deja în casă, pentru a scăpa mai repede de petele de pe haine.

Bicarbonat de sodiu

bicarbonatAvând efect antibacterian și astringent, bicarbonatul este foarte util în eliminarea petelor dificile. Atunci când este amestecat cu sucul de lămâie, dezinfectează hainele și elimină toate petele de pe ele.

Poți prepara rapid o soluție eficientă pentru pete, amestecând 2 linguri de bicarbonat, sucul stors dintr-o jumătate de lămâie și o jumătate de cană de apă caldă. Pentru a îndepărta petele, aplică soluția obținută direct pe ele și las-o să acționeze câteva minute. Clătește apoi hăinuța și repetă procedeul dacă este necesar.

Citește despre cuvinte de încurajare pe care toți părinții trebuie să le spună copiilor – vezi ce expresii ar trebui să folosești mai des.

Oțet alb

Acest produs poate elimina chiar și cele mai dificile pete, deoarece are proprietăți de curățare puternice. Dacă prichindelul tău tocmai și-a murdărit hăinuța preferată, toarnă câteva picături de oțet pe pete și așteaptă 10 minute. Bagă apoi hăinuța în mașina de spălat rufe. După spălare, bluza ar trebui să arate ca nouă.

Lapte

Laptele conține substanțe active care pot elimina inclusiv petele de pix și de cerneală de pe haine. Înmoaie o dischetă din bumbac în lapte și tamponează zona murdară, apoi așteaptă 5-10 minute și spală hăinuța în mod obișnuit. Laptele poate ajuta la eliminarea petelor, doar acestea sunt proaspete.

Lămâie

lamaie-si-bicarbonatUnele pete, trebuie eliminate cât mai rapid pentru că altfel ar putea pătrunde profund în țesătură și nu ar mai putea fi îndepărtate. Dacă copilul tău tocmai și-a pătat tricoul alb în timp ce mânca un piure de fructe, aplică zeama de lămâie pe pată și las-o să acționeze până se usucă.

De asemenea, poți șterge pata folosind o felie de lămâie și un pic de sare. Aceste două ingrediente au proprietăți de înălbire și reușesc să elimine chiar și petele care apar în urma transpirației.

Tamponează zona murdară și așteaptă să se usuce, apoi spală haina ca de obicei.

Apă oxigenată

Apa oxigenată poate elimina chiar și petele dificile. Amestecă puțină pastă de dinți cu apă oxigenată și aplică soluția obținută direct pe pată. Lasă hăinuța la înmuiat timp de jumătate de oră, apoi clătește-o.

Păturele bebeluși – vezi care sunt cele mai bune și mai confortabile pături pentru copii.

Apă rece

Unele pete pot fi eliminate doar cu apă rece. Dacă cel mic și-a murdărit buza de ou sau dulceață, schimbă-l și pune hăinuța murdară sub un jet de apă rece. Cu cât acționezi mai repede, cu atât șansele să scapi de pete sunt mai mari.

Pudră de talc

Nu te îngrijora dacă micuțul tău tocmai și-a murdărit tricoul de ulei, deoarece pudra de talc te poate ajuta să scapi de această pată. Aplică pudra de talc pe pata proaspăt apărută și las-o să acționeze câteva minute pentru a avea timp să absoarbă grăsimea. Bagă apoi tricoul în mașina de spălat rufe.

Pasta de dinți

pasta-de-dintiPetele dificile pot fi îndepărtate și cu pasta de dinți. Aplică puțină pasta de dinți pe zona murdară și las-o să acționeze timp de câteva minute. Clătește apoi hăinuța cu apă.

Nu trebuie întotdeauna să folosești detergent pentru a elimina petele de pe haine. Încearcă aceste trucuri și îți va fi mai ușor să păstrezi hainele copilului în stare bună o perioadă lungă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.